

Jari Lindström
Projektikoordinaattori
Elinvoima ja talous -yksikkö, Elinvoima, työllisyys ja aluekehittäminen
+358 9 771 2164, +358 50 443 1174
Ansvarsområden
- Työllisyyden kuntakokeilut
Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3.2021. Millaisia työllisyydenhoidon suunnitelmia ja projekteja kunnat ovat ehtineet luoda ja toteuttaa ensimmäisen vuoden aikana? Miten uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin on lähdetty vastaamaan? Mitä uutta ja toimivaa on luotu – mitä on vielä tulossa?
Kuntaliitto antoi äänen kokeiluista vastanneille kunnille. Vastauksia käytännön kokemuksiin ja hyväksi havaittuihin malleihin löydät tästä Ideapankista. Ideapankki on päivittyvä tietovaranto kuntien hyväksi havaituista käytänteistä ja matkasta työllisyyden kuntakokeiluissa. Se uudistuu ja päivittyy uusimpien tietojen ja kokemusten myötä – aivan kuten kunnat itsekin!
Lue Ideapankista kuntien kokemuksia siitä, miten resurssiongelmia on saatu ratkaistua yhteistyöllä ja organisoinnilla. Ota selvää, miten pitkäaikaistyöttömien ja TYP-asiakkaiden asioita on edistetty uusilla ratkaisuilla ja oikein kohdennetuilla palveluilla. Huomaa, mitä kaikkea työllisyyteen liittyvillä ekosysteemeillä on voitu organisoida ja toteuttaa laajasti, sekä mitä niissä tapahtuu eri palvelukokonaisuuksien yhdyspinnoilla.
Ideapankin sisällön suunnittelun ja toteutuksen suoritti korkeakouluharjoittelija Usva Aarnivalkea.
Kaustisen seutukunta on oiva esimerkki siitä, miten pienetkin kunnat voivat hoitaa TE-palveluita mallikkaasti ja organisoida itsenäisesti työllisyyspalvelunsa
Salossa on onnistuttu menestyksekkäästi hoitamaan sekä osatyökykyisten työkyvyn kohenemista että säilymistä opiskelu- tai työkykyisenä. Tukena on vahva yhdyspintatyöskentely.
Pirkanmaalla opitaan kokemuksista, ennakoidaan haasteita ja katsotaan tulevaisuuteen. Miten tällaiseen tulevaisuuteen katsovaan strategiaan on päästy?
Sosiaalisen osallisuuden ja minäkuvan kohentamisella voidaan saada pitkään työelämän ulkopuolella olleita asiakkaita yhteiskunnallisesti osalliseksi.
Kaksi kuntaa Länsi-Uudeltamaalta muodostivat yhteisen kuntakokeilualueen, joita yhdistää yksi yhteinen asia: ruotsinkielisen väestön suuri osuus.
Ihminen on monitahoinen psykofyysissosiaalinen kokonaisuus, joka rakentuu mielestä, kehosta ja sosiaalisesta tilanteesta. Eri ulottuvuudet vaikuttavat toisiinsa. Monialainen työelämäpalvelu pohjautuu samaan ymmärrykseen kokonaisvaltaisuudesta - asiakkaiden palvelu rakennetaan eri osa-alueista