Kuntien digitiekartta

Kuntien digitiekartalla vahvistetaan kuntien digitalisaation johtamista. Eri kuntien digikyvykkyydet sekä -haasteet vaihtelevat, joten tavoitteena on parantaa ymmärrystä kokonaisuudesta niin kunnissa kuin julkisen hallinnon digitalisaation edistäjien keskuudessa. Digitiekartta on toteutettu yhdessä valtiovarainministeriön, DVV:n ja Kuntaliiton kanssa.

Tiekartta

  • konkretisoi Suomen Digikompassin sisältöä Julkiset palvelut -osa-alueen osalta kuntien näkökulmasta,

  • tunnistaa yhteisiä keskeisiä tehtäviä ja toimenpiteitä, joilla Digikompassin tavoitteet saavutetaan 2030 mennessä sekä miten kansalliset digitalisaatiolinjaukset kytkeytyvät niihin.

Osana tehtävää työtä tunnistettiin ja koottiin myös kuntien tarpeita seuraavaa hallitusohjelmaa varten.

Digitiekarttaa työstettiin syksyn 2022 aikana työpajoissa - pienten, keskisuurten ja suurten kuntien panostuksella. Työtä fasilitoi valtiovarainministeriön Digitalisaation edistämisen ohjelman rahoittama Digi- ja väestötietoviraston asiantuntijatuen asiantuntijapooli. Muut kiinnostuneet saivat mahdollisuuden osallistua työskentelyyn avoimien tilaisuuksien sekä verkostotyökalun kautta.

Lisää aiheesta

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman
Digisumpit-kuvituskuva.

Tervetuloa digisumpeille!

Digisumpit on torstaisin pidettävä etätilaisuus kuntien digikehittäjille. Digisumpit on tarkoitettu kuntien osaamisen jakamista ja verkostoitumista varten. 

Digisumppien ajankohdat ja aiheet.