Ny utbildning för kommunerna erbjuder tips för att ordna digitalt stöd 

Missa inte den  nya utbildningen som tagits fram av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata i samarbete med flera kommuner.

I utbildningen har man samlat perspektiv och praktisk information om ordnandet av kommunernas digitala stöd. Den primära målgruppen för utbildningen är personer som arbetar inom kommunernas förvaltning, men den kan studeras av vem som helst som är intresserad. 
Utbildningen har genomförts i samarbete med kommunernas experter och HAUS utvecklingscentral. Bekanta dig med utbildningen på inlärningsplattformen eOppiva.

Ny inlärningscirkel för att dela erfarenheter

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ordnar också så kallade inlärningscirklar för kommunernas förvaltning. Syftet med dem är att dela god praxis och erfarenheter mellan kommunerna när det gäller att ordna digitalt stöd och främja digitala färdigheter. 

Tipsa en representant för din kommun och läs mer om inlärningscirklarna

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Mindre byråkrati, mer fungerande tjänster

Men vilka normer kunde avvecklas? Samla in onödiga normer nu i november och december 2023! Kommunförbundet manar alla städer och kommuner  till insamling av normer som kunde avvecklas. Läs mera.

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.