Digifika 02/2024: Att styra kommunens projekt bättre för att öka den realiserade nyttan

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Evenemangsstad
On-line
Arrangör
Kommunförbundet

Välkommen på digifika 2/2024!

Temat idag är projekthantering i organisationen med särskilt fokus på hur kommunen kan jobba med att följa upp hur man lyckas med att hämta hem den planerade  nyttan från projektet.

Andreas Nilsson från Dimatech berättar om deras verktyg Pios som används i kommuner i Sverige. Tanken är att verksamhetsutvecklingen i olika projekt bildar en portfölj med projekt som ger kommunens ledning en bättre styrning.

Urspunget för verktyget har vuxit från arbetet med digital mognad i kommunerna. Digital mognad handlar om kommunens förmåga och kompetens att ta tillvara nyttan av digitalisering i verksamheten. En nyckel för att öka den digitala mognaden är en utvecklad hantering av utvecklingsprojekt, inte minst möjligheten att följa med hur nyttan av projekten realiseras.

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.