Hållbarhetsforum

Hållbarhetsforum: Cirkulär ekonomi i kommunerna ur företagsperspektiv – hinder och möjligheter för att lyckas i praktiken

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Evenemangstyp
On-line training
Evenemangsstad
Webbinarium
Price (excluding VAT)
0.00€
Arrangör
Finlands Kommunförbund

För vem? Beslutsfattare och kommunalt anställda för alla som jobbar med eller är intresserade av cirkulär ekonomi.

En nätverksträff om cirkulär ekonomi som en allt viktigare del av kommunens klimatarbete. Tillfället är avgiftsfritt men kräver förhandsanmälan.

Tillfället hålls tisdag 25.5 kl. 15- 16.30.

Webbinariet är den fjärde delen av Hållbarhetsforumet – ett nätverk för hållbarhetsfrågor i kommunerna. Det är Kommunförbundets nya satsning på ett nätverk för hållbarhet i kommunerna med avsikt att hålla tröskeln låg för deltagande.

Målsättningen är dels att på ett kortfattat sätt presentera viktig information om olika hållbarhetsteman aktuella för kommunernas utveckling, dels att främja informationsgången om hållbar utveckling mellan kommunerna i hela Svenskfinland.

 

Program:

15-15.05 Inledningsord av Camilla Sederholm, Hållbarhetsrådgivare.

15.05 -15.20 Leif Sebbas, styrelseordförande för Solwers: Solwers och cirkulärekonomikvarter i Böle, Helsingfors.

15.25 – 15.40 Rasmus Hautala, Projektledare (Sydösterbotten), Dynamo Närpes, CERM projektet – Färdplan och aktionsplan för cirkulär ekonomi i Region Österbotten: Kommunöverskridande nätverkande – exempel med återvinningstema från ”Seutu Kaupunki” arbetsgruppen.

15.40 – 15.55 Göran Östberg, Projektledare (Vasaregionen), VASEK, CERM projektet – färdplan och aktionsplan för cirkulär ekonomi i Region Österbotten: Nödrop om attitydomskolning och dialogfrämjande för att möjliggöra Nordens cirkuläraste kommunregion färdplan 2030, upphandlingsexempel med återvunna datorer. 

16.00 -16.15 Malin Lindholm, Projektkoordinator för projektet ”Klimatsmarta tillsammans” i Jakobstadsregionen och Tomas Knuts, projektledare (Jakobsstadsregionen), CERM projektet – färdplan och aktionsplan för cirkulär ekonomi i Region Österbotten: Hållbara Jakobstadsregionen – kommuner och näringsliv i samverkan. 

16.15-16-25 Paus för kommentarer/ inkl. kommentar taltur 2-3 min, Rubrik Ahlberg, stadsdirektör, Korsholm.

16.25. Avslutningsord

 

Bra att veta

Vi är alla olika. När du deltar i våra nätverksträffar om hållbarhet så kan du göra det passivt och bara lyssna, men du får också gärna vara aktiv och ställa frågor både muntligt och skriftligt i chatten eller dela med dig av dina tankar, du väljer själv! Vi strävar efter att hålla webbinarerna korta, en dryg timme, men om du inte har möjlighet att delta i hela programmet så är det helt okej att hoppa på senare eller avsluta när du måste gå. Vi förstår att också du har begränsat med tid. Frågor kan också skickas på förhand till camilla.sederholm@kommunforbundet.fi.

Välkommen med!

Läs mer om dessa teman