Kaffe med Uffe 27.9.2023

Kaffe med Uffe: Hem är hem och skola är skola, eller?

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Arrangör
Kommunförbundet

Hur mycket ska mammor och pappor engagera sig i barnens skola och lärarens arbete? Hur långt sträcker sig lärarens ansvar för elevens skolframgång?

I Kaffe med Uffe den 27 september diskuterar vi föräldrarnas och lärarnas olika – och gemensamma? – roller och gränsdragningar.

Ulf Stenman har bjudit in verksamhetsledaren Micaela Romantschuk från Hem och Skola och ordförande Inger Damlin från Finlands svenska lärarförbund.

Höstterminen är i gång och skolvardagen i barnfamiljerna lunkar på. Borde vi se barnets dag som en helhet – inte dela in den i skola, hem och fritidssysselsättningar? Vilka andra vuxna ska det finnas i skolan och vilka roller ska de ha?

En gång per månad bjuder Ulf Stenman och hans team in kommunerna i Svenskfinland till ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe via Teams. Är du kommunalt anställd eller förtroendevald - välkommen med!

Under den halvtimme långa sitsen tar vi upp ämnen, som är aktuella i Kommunförbundets intressebevakning.

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe