Nätverket för digitalisering - digiveckan 2024

Digifika 06/2024: tar vi AI på allvar?

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Arrangör
Kommunförbundet

Välkommen med på digifika under digiveckan 2024. 

Digifika 4.6.2024 öppnar upp för en kritisk diskussion om framväxten av AI och dess inverkan på både människor och institutioner.

Hur värderas utbildning i framtiden? Vad innebär användningen av AI för lärandet? Hur påverkas människan och samhället av AI-utvecklingen i ett lite längre perspektiv? Är AI en möjlighet eller ett hot för skolorna och deras verksamhet?

Medverkande: Jan-Erik Lönnqvist, professor i socialpsykologi vid Helsingfors universitet, Minna Lindberg, specialsakkunnig inom utbildning vid Kommunförbundet och Mattias Lindroth från Kommunförbundets svenska team.

Bekanta dig gärna med Jan-Erik Lönnqvists kolumn om AI i Helsingin Sanomat.

Kom med och diskutera!

Evenemanget är en del av Kommunernas Digivecka, som är en temavecka som anordnas av Kommunförbundet. 2024 anordnas kommunernas digitala vecka den 3-7 juni. Målet med digiveckan är att lyfta frågor som rör digitalisering till en bredare diskussion, särskilt ur det kommunala perspektivet, genom både resultat och utmaningar.

#digiveckan2024 #AIochUtbildning

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.