Pressmeddelande, 

Kommunerna deltar i Idrottsgalan 2018:

Kommunförbundet efterlyser Finlands aktivaste kommun

Liikkuvin kunta -logo

(Kommunförbundet  informerar 30.10.) I tävlingen Finlands aktivaste kommun, som nu ordnas för första gången, söks den kommun som på bästa sätt främjat kommuninvånarnas motionsmöjligheter.

Tävlingen är en del av programmet för den nationella Idrottsgalan och den ordnas av Kommunförbundet i samarbete med Institutet för hälsa och välfärd THL, Finlands Olympiska kommitté och Idrottsgalan. Vinnaren kommer att belönas med Unopokalen 18.1.2018 vid Idrottsgalan på Hartwall Arena i Helsingfors.

Tre tävlingskategorier

Tävlingen Finlands aktivaste kommun har tre kategorier: Kommunen som främjare av mångsidiga idrottsplatser som lockar till att motionera, Kommunens motionsfrämjande åtgärder, projekt- och försöksverksamhet och Kommunens idrottsverksamhet som förstärkare av partnerskap.

Vid valet av vinnare betonas bland annat följande faktorer: idrottsanläggningarnas tillgänglighet, helheten av idrottsplatser, utbud av verksamhet som riktar sig till grupper som motionerar mindre, motionsrådgivning samt samarbetet med tredje sektorn.

Alla kommuner kan ställa upp som kandidat i en eller flera tävlingskategorier. Vinnarkommunen väljs av Idrottsgalans jury.

Tävlingen är öppen och avgiftsfri för alla kommuner. Anmälningstiden går ut fredag 17.11.2017 kl. 12:00. Ett anmälningsformulär har skickats till kommunernas registraturer. Tre kandidater för Finlands aktivaste kommun offentliggörs 2.12.2017 i direktsändingen av Yles Urheiluviikonloppu.

Närmare upplysningar
www.kommunforbundet.fi/aktivastekommunen #liikkuvinkunta
Esa Nieminen, direktör för kommunikation och samhällsrelationer, tfn 040 546 6424
Kari Sjöholm, sakkunnig, idrott, tfn 0500 750 721
 

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe