Delta i det kommunala välfärdsseminariet kring välfärd i kommunstrategin

Det är igen dags att samlas på Kommunernas hus för att diskutera välfärden. Det kommunala välfärdsseminariet ordnas den 1 juni. Tema för dagen är hur välfärden beaktas i kommunstra-tegin. På seminariet belyses välfärden dels via kommuninvånarna, dels via personalen. Vardera är viktiga aspekter för att se hur välfärden återspeglas i strategin.

Huvudtalare är forskningsprofessor Guy Ahonen som har en övergripande syn på vikten av såväl kommuninvånarnas som personalens välfärd. Ekonomidirektör Antti Peltola från Järven-pää stad anlägger ett kommunalt perspektiv på Ahonens inlägg.

 

Mitt i de stora omvälvningarna är det nödvändigt att också tala om vårdreformen och land-skapen. Antti Kuopila, sakkunnig vid Kommunförbundet, uppdaterar i vilket skede Landskaps-reformen befinner sig. Välfärd skapas redan nu genom landskapssamarbete och ett exempel på detta ger överläkaren Maarit Varjonen-Toivonen från Birkalands sjukvårdsdistrikt och Satu Kankkonen från Nokia.

 

Dessutom får vi höra Marita Päivärinne från Salo stad berätta om förhandsbedömningen av effekterna och hur viktig bedömningen är i kommunens beslutsfattande. Vidare utlovas en kort presentation av den elektroniska välfärdsberättelsen som reviderades i början av året och av de framtida utvecklingsutsikterna för den.

 

Hjärtligt välkomna att lyssna och diskutera idéer om hur man kan följa upp och stödja välfär-den i din kommun!

 

Mer på webben: