Kopiraittila skola – inspirerande undervisningsmaterial om upphovsrätten i spelform på nätet

​Vad är upphovsrätter och hur syns de i skolvärlden och ungdomarnas vardag? Hur kan materialet på nätet utnyttjas i projektarbeten? Svaret på dessa och många andra frågor om upphovsrätten som lärare och studerande undrar om hittar man i Kopiostos nya undervisningsmaterial på Kopiraittila skola som finns gratis på nätet.

Kopiraittila skola erbjuder undervisningsmaterial på nätet som passar för olika årskurser i grundskolan och motsvarar målen för nya läroplaner. Det finns särskilt inriktat material för respektive årskurser. Material för utbildning på andra stadiet samt för lärar- och kompletteringsutbildning ges ut i början av nästa år.

I Kopiraittila skola lär man sig om upphovsrätten genom roliga uppgifter och tester i spelform. Läraren hittar i lärarrummet eget material som stöd i undervisningen. Materialet fungerar som undervisningshelheter på 1–2 timmar eller som mindre enheter under läsåret, t.ex. för att repetera hur man gör en källhänvisning och använder bilder innan man börjar med ett projektarbete.

Mer information om projektet och materialet:
Licensieringschef Kirsi Salmela, Kopiosto rf, tfn 050 3794 533, kirsi.salmela[at]kopiosto.fi

 

 

Mer på webben

Lägg till ny kommentar

Ren text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.