Terhi Päivärinta, direktör för Kommunförbundets enhet för välfärd och bildning, beviljades förtjänstkorset i guld för yrkesutbildning

Utvecklingsföreningen för yrkeskunnande AMKE rf har beviljat Terhi Päivärinta, direktör för Kommunförbundets enhet för bildning och välfärd, förtjänstkorset i guld för yrkesutbildning. Terhi Päivärinta har en lång och mångsidig karriär inom utvecklingen av yrkesutbildningen.

Enligt motiveringen har Terhi Päivärinta under sin tid som direktör för enheten vid Kommunförbundet byggt upp samarbetet mellan olika organisationer som representerar yrkesutbildningen. Detta har i hög grad ökat enigheten inom yrkesutbildningssektorn och stärkt den utbildningspolitiska intressebevakningen. Dessutom har Terhi Päivärinta genom sin verksamhet förbättrat dialogen inom all utbildning på andra stadiet. 

- Jag uppskattar verkligen det här erkännandet och jag vill tacka medlemmarna i AMKE:s styrelse för att de beviljat mig förtjänstkorset i guld. Utvecklingen av yrkesutbildningen har haft en särskild plats i mitt hjärta, säger Terhi Päivärinta.

- Innan jag kom till Kommunförbundet hade jag en ledande ställning inom yrkesutbildningen i Birkaland. Den erfarenheten har jag haft nytta av i mitt nuvarande arbete, säger Terhi Päivärinta.

Enligt Päivärinta kommer yrkesutbildningen att få en allt större betydelse i kommunernas verksamhetsmiljö. Svårigheterna att trygga tillgången på kvalificerad arbetskraft är något som tas fram så gott som dagligen och yrkesutbildningen är i ständig förändring. I en sådan situation är det särskilt viktigt att sköta om utbildningsanordnarnas verksamhetsförutsättningar och att fortsätta med detta angelägna arbete.

- Yrkesutbildningen har en central roll i framtidens kommuner och städer både som möjliggörare av välfärden och främjare av livskraften. Direktör Terhi Päivärinta har i organisationssamarbetet särskilt betonat yrkesutbildningens betydelse i kommunsektorn, säger Kommunförbundets verkställande direktör Minna Karhunen.

- Jag vill tacka Terhi för förtjänstfullt arbete och gratulerar henne för ett välförtjänt erkännande.

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe