Nätverket för informationshantering: sekretessbelagd information

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Arrangör
Kommunförbundet

Nästa träff i nätverket för informationshantering ordnas 13.12.2023.

Välkommen med att diskutera hur sekretessbelagd information påverkar kommunens verksamhet. Vad kan vara sekretessbelagt? Vad gäller då man ger ut sekretessbelagd information t.ex. till beslutsfattare? Hur borde man i kommunerna beakta detta då man planerar informationssystem? Hur planera så att man kan följa med vad som givits ut?

Frågorna är många, och tanken är att tillsammans diskutera om hanteringen av sekretessbelagd situation, både med tanke på informationshantering och offentlighet men också ur ett praktiskt perspektiv.

Med på träffen är jurist Alexander Eriksson från Kommunförbundet som just publicerat två innehållsrika bloggtexter om sekretessbelagda uppgifter

Träffen ordnas på Teams onsdag 13.12.2023 klockan 13-14.30 (finsk tid).
 

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kommunernas digivecka 3-7.6.2024

Under veckan arrangerar Kommunförbundet webbinarier, workshops, diskussioner och träffar. Därutöver delar vi mycket information om kommunernas behov och resultat relaterat till digitalisering.

Bekanta dig med kommunernas digivecka

Ett nätverk för dig som jobbar med språk och översättning i kommunsektorn

Kommunförbundet samordnar ett nätverk för översättare i kommunsektorn. Nätverket har också ett diskussions- och mötesforum på Teams.

Förändringar i kommunernas anvisningar för sökande av ändring

I kommunernas besvärsanvisningar ska två förändringar som skett sommaren 2023 beaktas.

Bekanta dig med rådgivning.

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.