Nätverket för digitalisering

Digifika 09/2024: Vad handlar laserskanning om?

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Arrangör
Kommunförbundet

Välkommen till digifikat i september! Dagens tema är laserskanning. Detta är inte science fiction, utan ett exempel på hur de fysiska världen kommer närmare den digitala, då vi samlar in stora mängder data om den fysiska världen och bygger en digital modell. Men hur funkar det i praktiken? 

Benjamin Tulonen är fastighetsingenjör i Vasa stad. Han är specialiserad på laserskanning och berättar på digifikat i september om detta spännande område där den fysiska världen korsas med den digitala. 

DIGIFIKA är Kommunförbundets svenskspråkiga forum för digitalisering. Nätverket kompletterar det finskspråkiga innehållet i Digisumpit som ordnas varje torsdag morgon. Digifika ordnas på tisdag morgon en gång i månaden och målet är att lyfta fram olika aspekter av digitilisering och ge ett stöd för kommunernas arbete med att utveckla och digitalisera sin verksamhet.

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.