TaitajaMästare 2016 i Seinäjoki 10-12.5

Finska mästerskapstävlingar i yrkesskicklighet ordnas i Seinäjoki 10–12.5.2016. Det är Finlands viktigaste årliga evenemang inom yrkesutbildningen och fungerar som ett skyltfönster. 
 

​Evenemanget genomförs i nära samarbete med näringslivet. Hundratals företag deltar i tävlingsarrangemangen tillsammans med de ansvariga för de olika grenarna. Till förfogande finns den senaste utrustningen och under hela evenemanget har man möjlighet att uppdatera sina kunskaper med importörer och leverantörer.  

Välfärdstekniken är aktuell inom grenarna elinstallation och datorer och datanät. Tekniken är till hjälp när vi har det illa. Besökarna får bekanta sig med utbildningsprövning i prehospital akutsjukvård i anknytning till grenen närvårdare.  

I samband med mästartävlingarna ordnas seminariet Taitajat framilla, som mångsidigt tar upp företagsamhet, kompetensbaserad utbildning, livslångt lärande samt förändringar och varför de är nödvändiga.  

Torsdagen den 12 maj 2016 klockan 13.00–14.00 hålls seminariet ”Ammatillinen koulutus kuntien yrityspalveluiden kumppanina”, som inleds med anföranden av Ari Räsänen från Linnan Kehitys Oy och direktör Jouni Haajanen, från utbildningssamkommunen Tavastia. 

Mer på webben: