Digifika 09/2023: IT-support i kommunen med egen AI-lösning

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum

I den svenska kommunen Karlskoga har man gått in för att utnyttja den senaste tekniken då man erbjuder första stegets IT-stöd för sin personal. Man har byggt ett verktyg som använder ChatGPT för att hjälpa med frågor om IT, program och annat som användarna behöver i sin dagliga IT-miljö.

På digifikat i september tar Andreas Heydeck, digitaliseringsstrateg i Karlskoga oss med på ett demo och berättar om hur de utvecklat lösningen och vad den hjälper deras användare med.

Kom och få idéer på hur kommunerna kan ta framtiden i sina egna händer och driva utvecklingen!

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kommunernas digivecka 3-7.6.2024

Under veckan arrangerar Kommunförbundet webbinarier, workshops, diskussioner och träffar. Därutöver delar vi mycket information om kommunernas behov och resultat relaterat till digitalisering.

Bekanta dig med kommunernas digivecka

Ett nätverk för dig som jobbar med språk och översättning i kommunsektorn

Kommunförbundet samordnar ett nätverk för översättare i kommunsektorn. Nätverket har också ett diskussions- och mötesforum på Teams.

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.