Kommunernas digivecka 3-7.6.2024

Kommunförbundet arrangerar kommunernas digitaliseringsvecka under andra veckan i juni 2024. En del av veckan är också Kommunernas digitaliseringdagar som arrangeras av FCG. 

Vad står på programmet?

Under veckan arrangerar Kommunförbundet webbinarier, workshops, diskussioner och träffar. Därutöver delar vi mycket information om kommunernas behov och resultat relaterat till digitalisering.

Målet är att lyfta frågor om digitalisering till allmän diskussion särskilt med fokus på kommunernas synvinkel och genom att se både på lösningar och utmaningar.

Under veckan är största delen av programmet på finska, men vi erbjuder också inslag på svenska. Bekanta dig med programmet på finska på digiveckans huvudsida eller på svenska nedan. 

Hur kan jag delta? 

Programmet som Kommunförbundet erbjuder är kostnadsfritt, men det kan krävas att du anmäler dig. En del av programet går parallellt.

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Mindre byråkrati, mer fungerande tjänster

Men vilka normer kunde avvecklas? Samla in onödiga normer nu i november och december 2023! Kommunförbundet manar alla städer och kommuner  till insamling av normer som kunde avvecklas. Läs mera.

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.