Digifika 9/2021: Modern och kundorienterad ekonomiförvaltning

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Evenemangsstad
On-line
Arrangör
Kommunförbundet

I Malax har man gått in för att utveckla och automatisera processer inom ekonomiförvaltningen. Projektet som fått finansiering från Finansministeriet har till exempel resulterat i att andelen elektroniska leverantörsfakturor har höjts från ca 50 % till ca 90 % och andelen kundfakturor från ca 20 % till ca 30 %.

Projektet har också resulterat i att mer uppgifter matas in direkt i ERP-systemet i stället för att uppgifter matas in i PDF-blanketter som sedan registreras manuellt. Därtill klarar vi nu också av att möta kraven på den nya myndighetsrapporteringen, även om inte alla uppgifter fås automatiskt ännu.

Läs mer om dessa teman

Kommunernas digivecka 3-7.6.2024

Under veckan arrangerar Kommunförbundet webbinarier, workshops, diskussioner och träffar. Därutöver delar vi mycket information om kommunernas behov och resultat relaterat till digitalisering.

Bekanta dig med kommunernas digivecka

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.