Kiinteistöjärjestelmä

Kiinteistönmuodostuksella tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, toimituksia ja päätöksiä, joilla pidetään yllä yksikäsitteinen ja julkisesti luotettava kiinteistöjärjestelmä ja kiinteistörekisteri.

Kiinteistörekisteri muodostaa perustan kiinnitysjärjestelmälle. Asemakaava-alueella rakennusluvan edellytyksenä on, että rakennuspaikka on mitattu ja merkitty kiinteistörekisteriin. Yleensä kunta vastaa asemakaava-alueilla tonttien ja yleisten alueiden kiinteistöjärjestelmästä. Muilta osin kiinteistöjärjestelmästä vastaa Maanmittauslaitos.

Kuntaliiton asiantuntijoiden tavoitteena on edistää kuntien kiinteistönmuodostustehtävien menestyksellistä hoitamista yleisiä edellytyksiä kehittämällä sekä tiedottamalla kuntien kiinteistönmuodostukseen liittyvistä asioista.

Julkaisu:

Lisätietoa:

Paikkatiedon opas

Paikkatiedon opas tarjoaa kunnissa paikkatietojen kanssa työskenteleville tietoa paikkatietoihin liittyvistä kysymyksistä ja ongelmista, tulkintoja, ohjeistuksia ja sopimusmalleja liittyen kunnan tuottamiin ja ylläpitämiin paikkatietoihin sekä niiden käsittelyyn.

lateral-image-left

Kiinteistöinsinöörin opas

Ohjeiston tavoitteena on auttaa kuntien kiinteistönmuodostustehtävien parissa työskenteleviä ratkomaan päivittäisiä kiinteistönmuodostukseen liittyviä kysymyksiä. Ohjeisto on laadittu ja pidetään jatkuvasti yllä Kiinteistötehtävien yhteistyöryhmässä (KTY), jonka ovat perustaneet

lateral-image-right
Läs mer om dessa teman