Kuntamatch, lösningen som vann i kommuninnovationstävlingen Klash, ska testas i Joensuu under våren

Kommunförbundet och Desperado Designs, finalist i kommuninnovationstävlingen Klash, inleder pilotprojekt med lösningen Kuntamatch som möjliggör kommuninvånarnas delaktighet och egna initiativ.  

Kuntamatch är en digital plattform som sammanför initiativtagare med aktiva invånare. Där kan kommuninvånare presentera sina idéer och samtidigt anmäla sig som frivilliga till att delta i arrangemangen av evenemang och aktiviteter som andra föreslagit.  

Målet är att öka kommuninvånarnas egna initiativ och aktiviteter i kommunen och att förbättra kommunorganisationens färdigheter för deltagande. Lösningen genomförs och testas under våren och sommaren 2021 tillsammans med Joensuu stad.  

Kommunförbundet ordnade med sina samarbetspartner kommuninnovationstävlingen Klash för att hitta nya lösningar på problem som kommunerna tagit upp. Alla kommuner har tillgång till erfarenheterna och lösningarna i Klash-tävlingen.  

Läs mera om hur Klash-lösningarna genomförs på adressen www.klash.fi  

Närmare upplysningar: 
Finlands Kommunförbund rf. 
Laura Lyly, projektchef för Klash, sakkunnig  
förnamn.efternamn@kommunforbundet.fi, tfn +358 50 439 5068 
Aino Lappalainen, projekt- och kommunikationssakkunnig  
förnamn.efternamn@kommunforbundet.fi, tfn +358 9 771 2157 

Desperado Designs-teamet 
Riku Sirén, tfn +358 40 1331590 
Erno Launo, tfn +358 40 0551502 

 

 

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kommunernas digivecka 3-7.6.2024

Under veckan arrangerar Kommunförbundet webbinarier, workshops, diskussioner och träffar. Därutöver delar vi mycket information om kommunernas behov och resultat relaterat till digitalisering.

Bekanta dig med kommunernas digivecka

Ett nätverk för dig som jobbar med språk och översättning i kommunsektorn

Kommunförbundet samordnar ett nätverk för översättare i kommunsektorn. Nätverket har också ett diskussions- och mötesforum på Teams.

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.