Digiveckan 2024

Verkstad: Servicedatalagret, kvalitetsverktyg och kommunerna

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Evenemangsstad
On-line
Arrangör
Kommunförbundet

Kom med på en praktisk verkstad där vi djupdyker i hur kommunen kan maximera nyttan av att använda Servicedatalagret och de kvalitetsverktyg som erbjuds från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, DVV. 

Servicedatalagret. Hur är läget med era tjänstebeskrivningar i Suomi.fi-tjänsten? Är det gjorda på rätt sätt så att informationen flödar till mottagaren? Under verkstaden går vi igenom exempel och hjälper kommunerna att själva uppdatera sina uppgifter på bästa sätt.

Kvalitetsverktyg. Har din organisation ännu tagit i bruk något av kvalitetsverktygen från Suomi.fi? Nu finns möjligheten att få support om hur man lägger till tjänsten i Kvalitestsverktyg och snabbt prova t.ex. responsverktyget eller hur man gör självutvärderingen.

Programmet

  • Presentation av Suomi.fi -konceptet
  • Hur beskriver man kommunernas tjänster i servicedatalagret?
    • serviceplatser
    • servicekanaler
    • tjänster
  • Vi bekantar oss med en kommun via exempel
  • Kort presentation av körkortsutbildningen för servicedatalagret
  • Kom igång med kvalitetsverktygen i kommunens tjänster

Med på verkstaden är Kristina Noor-Ilander och Elina Huhta från Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata (DVV) och Mattias Lindroth från Kommunförbundet.

Det går bra att vara fler från samma kommun, gärna så att ni kan kommunicera sinsemellan också!

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kommunernas digivecka 3-7.6.2024

Under veckan arrangerar Kommunförbundet webbinarier, workshops, diskussioner och träffar. Därutöver delar vi mycket information om kommunernas behov och resultat relaterat till digitalisering.

Bekanta dig med kommunernas digivecka

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.