Digifika

Digifika 3/2021: Digital kompetens i den finlandssvenska skolan - en snabb översikt

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Evenemangsstad
On-line

 

Både lärare och elever har under det senaste året tagit ett digitalt jättekliv och idag används många goda digitala arbetssätt i skolorna. Men ännu finns det utmaningar. Sprid era goda modeller, lär av varandra och stötta varandra i digitaliseringen. Det är forskaren Linda Mannilas bästa råd till både lärare och elever. Hon presenterade detta nyligen i en ny rapport för Kulturfonden.

Linda Mannila, docentLinda Mannila är docent i datavetenskapens didaktik vid Åbo Akademi och verkar som företagare, forskare och författare med fokus på digitalisering, utbildning och samhällsutveckling. Mannila har även grundat och driver den ideella föreningen Make It Finland med målsättningen att ge alla likvärdiga möjligheter att delta aktivt och ansvarsfullt i det allt mer digitaliserade samhället.

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.