Hållbarhetsforum

Cirkulär ekonomi i kommuner 30.3

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Evenemangstyp
On-line training
Evenemangsstad
Webbinarium
Price (excluding VAT)
0.00€
Arrangör
Finlands Kommunförbund

För vem? Beslutsfattare och kommunalt anställda och alla som jobbar med eller på annat sätt är intresserade av cirkulär ekonomi.
Med vem? Sitra och kommunexempel från Esbo, Grankulla och Åbo.

En nätverksträff om cirkulär ekonomi som en allt viktigare del av kommunens klimatarbete. Tillfället är avgiftsfritt men kräver förhandsanmälan.

Tillfället hålls tisdag 30.3 kl. 15- ca 16.30.

Webbinariet är den andra delen av Hållbarhetsforumet – ett nätverk för hållbarhetsfrågor i kommunerna. Det är Kommunförbundets nya satsning på ett nätverk för hållbarhet i kommunerna med avsikt att hålla tröskeln låg för deltagande.

Målsättningen är dels att på ett kortfattat sätt presentera viktig information om olika hållbarhetsteman aktuella för kommunernas utveckling, dels att främja informationsgången om hållbar utveckling mellan kommunerna i hela Svenskfinland.

Program:

15.00- 15.05  Inledningsord, Camilla Sederholm, hållbarhetsrådgivare och programansvarig för kommunförbundets Hållbarhetsforum 

15.05- 15.25 Tim Forslund, Sitra: Kommunen som stark aktör för cirkulär ekonomi – men vad är möjligheterna och vad kan kommunerna göra? 

15.25-15.40 Mia Johansson, specialsakkunnig, Esbo stad: KIEPPI-projektet och med fokus på energi- , näringsämnes- och materialströmmar. 

15.40 Tid för frågor/diskussion

15.45- 16.00 Anna-Lena Granlund-Blomfelt, Miljövårdschef, Grankulla: Vägkarta för resursvishet – så kom den till – stadens fokus idag. 

16.00-16.05  Tid för frågor/diskussion

16.10-16.25 Risto Veivo, Klimatdirektör, Åbo stad: Cirkulär ekonomi i Åbo stads strategi och aktuellt om samarbetet i Åbo regionen.

16.25 – ca 16.30 Tid frågor/diskussion/avslutningsord

Reservera gärna några extra minuter på slutet vid behov. Vi avbryter i isåfall inte exakt 16.30.

Bra att veta:

Vi är alla olika. När du deltar i våra nätverksträffar om hållbarhet så kan du göra det passivt och bara lyssna, men du får också gärna vara aktiv och ställa frågor både muntligt och skriftligt i chatten eller dela med dig av dina tankar, du väljer själv! Vi strävar efter att hålla webbinarerna korta, en dryg timme, men om du inte har möjlighet att delta i hela programmet så är det helt okej att hoppa på senare eller avsluta när du måste gå. Vi förstår att också du har begränsat med tid. Frågor kan också skickas på förhand till camilla.sederholm@kommunforbundet.fi.

Välkommen med!

Vårt nästa webbinarium om hållbarhet i kommunerna är planerat till den 29.4 kl.15 med temat hållbar upphandling i kommunerna.

Läs mer om dessa teman