Digifika 3/2022: En ny app för lokalsamhället

Information om evenemanget

Startdatum
Slutdatum
Evenemangsstad
On-line
Arrangör
Kommunförbundet

I februari lanserade sex kommuner i Österbotten gemensamt en ny app med målet att göra det enklare för kommuninvånare och övriga att vara delaktiga och få information vad som händer i kommunen. 

Kommunerna deltar i ett digi-projekt som finansieras av Finansministeriet kring utvecklingen av e-handel och digitalisering inom kommunerna. Utöver Nykarleby som koordinerat projektet är Vörå, Jakobstad, Korsnäs, Larsmo och Pedersöre med i projektet.

Appen är uppdelad i tre kategorier; Info, Tjänster och Aktiviteter.

På digifikat i mars får vi en introduktion till hur appen utvecklades i kommunerna, och förstås får vi se vad appen erbjuder!

Detta är den första versionen och appen utvecklas med tiden och fler funktioner är redan under förberedelse. Bl.a. kommer en webbshop småningom även att fungera i appen där man kommer att kunna betala för enklare tjänster. 

Läs mer om appen i artikeln på Kommuntorget

 

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.