Kommunförbundet är kommunsektorns intressebevakare och utvecklingspartner

Kommunerna skapar förutsättningar för kommuninvånarnas välfärd. Kommunförbundet arbetar för att kommunerna ska lyckas med sina uppgifter. 

EU-valet är ett kommunalval

Kommunerna verkställer en väsentlig del av EU:s politik och lagstiftning. Hur EU:s politik utfaller beror därför i hög grad på kommunerna. I Europaparlamentsvalet i juni avgörs EU:s politiska kurs för de kommande fem åren, en kurs som påverkar våra kommuner. Därför är EU-valet ett kommunalval.

lateral-image-left

Onödiga normer ska bort: Kom med och luckra upp normerna!

Regeringen har hört kommunerna: under denna regeringsperiod ska normer som orsakar stelhet i den kommunala verksamheten avvecklas. Det innebär större flexibilitet för kommunerna att sköta saker lokalt på bästa möjliga sätt.

lateral-image-right

Blogg

Evenemang

5.3.
samhälle och miljö

Upphandlingskunnande är en allt viktigare kunskap som kommunalt anställda tjänstemännen i allt högre grad behöver i sitt dagliga arbete. Under utbildningen behandlas ofta förekommande frågeställningar som uppstår under offentliga upphandlingar.

Detta är en fördjupningskurs i offentlig upphandling, så vi rekommenderar den till dig som redan behärs-kar grunderna inom ämnet.

6.3.

Den nya bygglagen träder i kraft 1.1.2025 och kommer att innebära ändringar i kommunernas byggnadsbestämmelser. Lagen kommer att påverka framför allt byggnadstillsynen, men även till exempel behovet av att förnya de förvaltningsrättsliga bestämmelserna.

6.3.
samhälle och miljö

Välkommen på nästa träff i nätverket Hållbarhetsforum! Temat för träffen i mars är klimatarbete och vad det innebär för kommunerna.

Preliminärt program:

Publikationer

Vår senast uppdaterade information

Följ och diskutera med oss